75 ratings
Animasyonlu Tasarımları Workshop (Atölye Öğesi) Olarak Steam'e Yükleme Rehberi
By Serdar and 1 collaborators
Elinizdeki animasyonlu tasarımı Steam'e bir Workshop (Atölye Öğesi) olarak nasıl yükleyebileceğinizi öğreten kısa, Türkçe bir rehber.
   
Award
Favorite
Favorited
Unfavorite
Workshoplar Steam'e Nasıl Yüklenir
Animasyonlu tasarımınızı Steam'e bir Workshop olarak yüklemek için, tasarımı 5 adet uzun ve ince parça hâlinde Steam'e yüklemeniz gerekmektedir. Dolayısıyla, bu adımları takip etmeden, henüz bölmediyseniz, lütfen animasyonlu tasarımınızı boynuna (yani dikey olarak) 5 eşit parçayı bölünüz. Tercihen her parçanın boyu 150'ye 1200 olmalı (150x1200). Her bir parçayı farklı bir .gif dosyası olarak bilgisayarınıza kaydedin.

Örnek olarak, elinizde şöyle bir şey olmalı:

Sizin yapmanız gereken şey: Uzun ve ince 5 parçayı tek tek Steam'e yüklemek.

Animasyonlu tasarım parçalarınızı Steam'e yüklemek için bu adımları takip edin:

1. Bir web tarayıcısından Steam'e giriş yapın.

2. Bu linki açın: https://steamproxy-script.pipiskins.com/sharedfiles/edititem/767/3/

3. Açılan sayfada, doldurmanız gereken bilgileri doldurun. Yüklemek istediğiniz uzun ince parçayı seçin. Sayfanın sağ en alt köşesinde bulunan mavi: "Kaydet ve Devam Et" butonuna TIKLAMAYIN.

4. Web tarayıcınızdaki konsolu açın. Tarayıcıya göre konsol farklı yollardan açılmaktadır. Nasıl açıldığını bilmiyorsanız araştırın. Öğrenilmesi ve uygulanması zor bir adım değil.

5. Bu kodu konsolunuza yapıştırıp konsola gönderin:
$J('[name=consumer_app_id]').val(480);$J('[name=file_type]').val(0);$J('[name=visibility]').val(0);

6. "Kaydet ve Devam Et" butonuna TIKLAYIN.

Bu adımları doğru bir şekilde takip ettiyseniz Workshopunuza ait bir parça, Steam'e yüklenmiş olacak. Tüm parçalar için bu adımları tekrar takip etmeniz gerekiyor.

Son olarak, ben bu bilgileri David Macintosh ve ekibine ait bir rehberden aldım.
Workshoplar Profilinizde Nasıl Sergilenir
İlk öncellikle, Workshopunuza ait tüm ince ve uzun parçalar Steam'e yüklenmiş olması gerekmektedir. Eğer ki Workshopunuzu henüz Steam'e yüklemediyseniz lütfen bir önceki başlıkta yazılan adımları takip edin.

Parçalar Steam'e yüklendiyse, şimdi takip etmeniz gereken adımlar şunlardır:

1. Profilinize gidin.

Bir web tarayıcısında sağ üstteki profil resminize tıklayarak ulaşabilirsiniz. Eğer Steam'in PC uygulamasını kullanıyorsanız profil resminize tıklayıp ardından: "Profilimi görüntüle"ye tıkla. Eğer ki Steam'in mobil uygulamasını kullanıyorsanız sağ üstteki profil resminize tıklayıp ardından: "Profili görüntüle"ye tıklayın.

2. Profilinizdeki: "Profili Düzenle" butonuna tıklayın.

3. "Sergilenen Vitrin" sekmesine tıklayın.

4. Açılan sekmede görünen, müsait/boş olan gri bir vitrine (kutuya) tıklayıp ardından: "Atölye Vitrinim" seçeneğine tıklayın. Tıkladıktan sonra boş olan ve doldurabileceğiniz kutucuklar görünecek, o kutucukları workshopunuza ait parçalarla, doğru sırada doldurun.

Dördüncü adımın sonunda, alttaki örneğe benzer, şöyle bir görüntü elde edeceksiniz (seviye yazısını dikkate almayın):

5. Sergilenen Vitrin sekmesinin en altında bulunan mavi: "Kaydet" butonuna tıklayın.

Workshopunuz artık profilinizde görünecektir. Size hayırlı uğurlu olsun.
Workshop vs. Artwork
Arkadaşlar, ünlü animasyonlu çizim tasarımcısı snaws'ın kendi diliyle bu başlığı yazıyorum. snaws, animasyonlu tasarımlarınızı bir workshop olarak Steam'e yüklemenizi şiddetle tavsiye ediyor. Artwork (Çizim) olarak yüklemenizi tavsiye etmiyor. Bu başlıkta size bunun nedenlerinden bahsedeceğim.

Animasyonlu tasarımlarınızı Workshop olarak yüklemenizi önermemizin nedenleri:

1. Workshop dosyaları, yüzlerce MB büyüklükte Steam'e yüklenebilirken, artwork dosyaları en fazla 5MB büyüklüğünde Steam'e yüklenebilmektedir. Bu sınır, ürünün görüntü kalitesini doğrudan, büyük derecede etkileyen bir faktör. Daha büyük MB'daki dosyalar daha net, detaylı, doğal ve akışkan ("smooth") görünürken düşük MB'daki dosyalar daha bulanık ve kasıntılı görünmektedir. Yani, workshopların çözünürlüğü daha fazlayken artworkların çözünürlüğü daha düşüktür.

Gözünüzde daha iyi canlanması için bir YouTube videosunu iki farklı ayarda izlediğinizi düşünün. Ayarlardan bir tanesi 4K 60 FPS vs diğer ayar 1080p 30 FPS. Bu durumda tabii ki 4K 60 FPS daha iyi görünecektir. Dolayısıyla, workshopların görüntü kalitesi artworklara göre daha fazladır.

2. Workshoplardaki animasyonlar daha doğal, doğru ve akışkan ("smooth") bir şekilde görünürken artworklardaki animasyonlar birazcık kasabilir.

3. Workshopların boyutu artworklara göre biraz daha büyüktür, dolayısıyla, workshoplar profilinizde daha çok yer kaplayıp, profil ziyaretçilerinizin gözlerine daha çok çarpacaktır.

4. Workshoplardaki renkler biraz daha koyu ve belirgin görünürken artworklardaki renkler birazcık solgun görünebilir.

Benim gözümde artworkların tek bir avantajı var, o da şu: Like alabiliyorlar ve like sayısı profillerde görünmektedir. Workshoplardaki like sayısı profillerde görünmemektedir.

Animayonlu tasarımınızı ne şekilde Steam'e yükleyeceğinizi belirlemeden önce bu farklılıkları göz önünüzde bulundurmanızı tavsiye ederiz.
Kapanış
Bu rehberimi beğendiyseniz like atmayı unutmayın. Like atarak beni destekliyorsunuz ve bu rehberin yayılıp popülerleşmesi için katkıda bulunuyorsunuz.


Herhangi bir sorunuz olursa yorumlardan yazabilirsiniz. Müsait olduğumda, en kısa sürede yanıtlamayı çalışırım.
47 Comments
AzeLow 16 Jun @ 10:59am 
:heart13:
M 1 s s G 25 May @ 3:00pm 
:HealthSD: :videocamera:
Alex Green 23 May @ 12:20pm 
Cool! :sunglassesDoge: :lavalamp: :pc2_osr:
𝑀𝑒𝑡𝑎 23 May @ 8:51am 
:emberbutterfly::TreepileHeart:
Laykan 23 May @ 7:36am 
:heartg: :heartg: :heartg:
Marie 23 May @ 6:06am 
:simplepinkheart:
witch 23 May @ 5:55am 
:catgirlsmirk::heartp:
𝒜𝑟𝑖𝑠𝑎 ♡ 23 May @ 5:15am 
:GunfireRebornflower:
Shame 23 May @ 4:05am 
:UDG_Heart:
ImperatorNegan 23 May @ 3:41am 
:steamthis::steamthis::steamthis: